Ultra Balaton on

 

Már régóta szemezek a Balaton körabe futásával, de eddig nem adódott lehetőségem, hogy megvalósítsam.

Tavaly voltam egy előadáson Sallai Zsuzsi visszadobtak c. estje volt ahol levetítette a tavalyi UB filmjüket. Akkor már elvetette a fejembe a magocskát, hogy csatlakoznom kéne, ha lesz csapat. Zsuzsi a Pomázi Futó Bajnonok csapat létrehozója, és az első Skanzen futás megálmodója. (voltam is futni a Skanzenben, csoda jó volt, bár szakadt az eső, de az élmény így is feledhetetlen).

Szóval szóta is követem őket, és múlt héten szembe jött velem egy bejegyzés miszerint 6 fős váltóba 1 fő futó hiányzik, de kéne egy bicajos kísérő is. Írtam, hogy mindkét pozíciót szívesen vállalom.

Így kerültem be 6 fős csaj váltóba. Nagyon várom! Már van közös csoportunk és mindenki nagyon izgatott. :-)

 

 

Jégzajlás a Dunán

Ma este lementünk a Dunára megnézni a jégzajlást. Napok óta -10 foka alatt van szinte nappal is a hőmérséklet és kb. 25 éve nem láttam a Dunán jégtáblákat. Ma telihold van, a jégtáblák úsznak lefelé, közben ahogy összetorlódnak olyan hangjuk van mintha vonatok mennének és összeütköznének. Van hogy éles csattanás vagy üveghangszerű roppanás hallható, Gyönyörű és egyben félelmetes, a hattyúk meg csak úgy úszkálnak a jégtáblák közt.

 

 

 

 

Sarokgyulladás

Sajnos már több mint 3 éve küzdök a sarokgyulladásommal. Már a futást is úgy kezdtem el, hogy fájt a sarkam, tehát szögezzük le, nem a futástól és a sporttól fáj. Amikor elkezdtem a futást akkor egy lökéshullám terápiára is beneveztem, hogy az segíteni fog. A doktornő szerint ha nem futok el fog múlni, hiába mondta hogy eddig nem futottam és mégis fáj. Tehát a méregdrága és fájdalmas kezelések eredménytelenek voltak nekem. Futottam, első 2 km fáj aztán bemelegszik és úgy kb. a 7. km után elkezd megint fájni. A futás végén nyújtás és utána masszív bicegés kb. így néznek ki a futó edzéseim, hosszú távra emiatt (mondjuk) nem vagyok alkalmas. /eddig 15 km volt a leghosszabb táv és az sem túl gyorsan, de még szintidőn belül :-) /

2015 níarán beneveztem egy injekció kúrára, a sarkamba kaptam 6 kollagént és a térdembe 3 ízület pótló folyadékot. Az eredmény 1 év fájdalommentes futás, de tavaly augusztusban újból elkezdett fájni a sarkam, hozzá kell tennem, nem jó futócipőben (nem futócipőben) futotta, 7 km-t aszfalton.

A lényeg hogy tegnap beneveztem egy szteroidos fájdalomcsillapító kúrára. Tagnap reggel megkaptam a sarkamba szurit, fájt, de kibírható volt. Azután egész nap felpolcolt lábbal feküdtem. Ma is piheős napom volt de időnként érzem hogy sajos, de kibírható.

Jovő hét kedden kapok még egyet és remélem egy darabig tudok még fájdalommentesen futni.

Futás -11 fokban

Ma reggel (délelőtt) ébredés és kávézás után, úgy döntöttem, hogy a már jó pár napja tartó  napi mínusz fokot kipróbálom. Ilyen hidegben még nem futottam. Alaposan rétegesen felöltöztem, és kocsival mentem fel a hegyre. A szokásos kört vállaltam be, nem mertem kockáztatni. Az öltözés rétegessége elég volt, bár a csősáltól a napszemüvegem állandóan bepárásodott. Szépen sütött a nap, kicsit videóztam meg fotóztam is. Az úton figyelni kellett, mert eleve terepre mentem, de már ez is úgy ki volt járva, hogy csúszott nagyon. Próbáltam az ösvények szélén a hóban futni. Összességében nagy élmény volt a hidegben futás. A végén bepattantam a kocsiba, haza gurultam és azonnal a forró zuhany alá álltam. Az egész egy ebéd előtti 4 km lett.

Újévi első úszás

2017.01.03.

A reggeli szokásos fél hatos kelés, mert fél hétkor már a vízben vagyok. Ma edzés nap volt, oktató-edzővel (István). Bemelegítésnek 4 hossz mell, aztán 12 hossz deszka gyors láb - vissza páros hát, majd gyors - hát mell - 6szor, a végén pedig 10 hossz gyors úszás és mell úszás váltva. A végére még egy kis hátúszás is befigyelt. Az órám szerint 36 perc volt a nettó idő és kb 1500 métert úsztunk (Edit barátnőmmel járunk egy ideje a páros edzésekre), de persze a bttó idő 55 perc volt.

Kicsit elfáradtam, de jól esett ebben a hidegben bent úszkálni. Folyt köv. csütörtök hajnalban.

A kép egy szeptemberi barcelonai fotó, jó lenne ha már megint nyár lenne!

 

Ja és tegnap elkezdtem összerakni az idei versenyeket , hol - min és mikor szeretnék indulni. Tervezni kell, hogy tudjam mikorra kell és milyen távval készen állnom. :-)

Trollkodás a hegyen

2017 első futása

Délelőtt gyönyörű zúzmarás hideg volt, úgy gondoltuk, hogy a tavalyi év mintájára ismét futással kezdjük az új évet. Semmi komoly csak mégis levegő és mozgás. Fölmentünk a közeli hegyre ( Pilis lába) és csaptunk egy vár kört. -6 fok, tejköd, és lovak a legelőn, mintha egy Jancsó film díszletébe csöppentünk volna. És a troll honnan jön? azon kívül, hogy a hegyről? Az új csoport pólómat is felavattam ami Run & Roll néven debütált 2017 január 1-től.