Sarokgyulladás

Sajnos már több mint 3 éve küzdök a sarokgyulladásommal. Már a futást is úgy kezdtem el, hogy fájt a sarkam, tehát szögezzük le, nem a futástól és a sporttól fáj. Amikor elkezdtem a futást akkor egy lökéshullám terápiára is beneveztem, hogy az segíteni fog. A doktornő szerint ha nem futok el fog múlni, hiába mondta hogy eddig nem futottam és mégis fáj. Tehát a méregdrága és fájdalmas kezelések eredménytelenek voltak nekem. Futottam, első 2 km fáj aztán bemelegszik és úgy kb. a 7. km után elkezd megint fájni. A futás végén nyújtás és utána masszív bicegés kb. így néznek ki a futó edzéseim, hosszú távra emiatt (mondjuk) nem vagyok alkalmas. /eddig 15 km volt a leghosszabb táv és az sem túl gyorsan, de még szintidőn belül :-) /

2015 níarán beneveztem egy injekció kúrára, a sarkamba kaptam 6 kollagént és a térdembe 3 ízület pótló folyadékot. Az eredmény 1 év fájdalommentes futás, de tavaly augusztusban újból elkezdett fájni a sarkam, hozzá kell tennem, nem jó futócipőben (nem futócipőben) futotta, 7 km-t aszfalton.

A lényeg hogy tegnap beneveztem egy szteroidos fájdalomcsillapító kúrára. Tagnap reggel megkaptam a sarkamba szurit, fájt, de kibírható volt. Azután egész nap felpolcolt lábbal feküdtem. Ma is piheős napom volt de időnként érzem hogy sajos, de kibírható.

Jovő hét kedden kapok még egyet és remélem egy darabig tudok még fájdalommentesen futni.

Ajánló
Kommentek
  1. Én